12/04/11 17:27
(http://www.klassa.bg/)

България получи своя шанс за Евро 2013

Българският национален отбор по баскетбол за мъже изтегли добър жребий за квалификациите за Евро 2013 в Словения. Баскетболистите ни се паднаха в Група „В“ заедно с Германия, Швеция, Азербайджан и Люксембург. Това е една от най-леките групи в квалификациите, като родните баскетболисти избегнаха отбори като Сърбия, Хърватия и Турция. Водачът в нашата група Германия пък наскоро загуби голямата си звезда Дирк Новицки, който обяви, че се отказва от националния отбор. За първенството ще се класират първите два състава от всяка от шестте групи, както и четири от най-добрите трети. Осем отбора вече си спечелиха правото да играят на Евробаскет 2013. Квалификациите ще се играят между 15 август и 11 септември 2012 година, а Евробаскет е от 4 до 22 септември 2013 година.
Българският женски национален отбор по баскетбол пък започва с гостуване на Испания на 13 юни 2012 година участието си в квалификациите за европейското първенство във Франция.
България е в най-тежката Група „D“ заедно с Испания, Германия, Румъния и Швеция. Квалификациите ще се изиграят на разменено гостуване между 13 юни и 14 юли 2012 година. Според регламента за европейските финали се класират първите два отбора от всяка група.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване