12/04/11 08:27
(http://radiomilena.com/)

Мирослав Найденов: Блокирането на граници и пътища не е продуктивно

 Българските зърнопроизводители са едни разумни хора, които оценяват ситуацията и техният краен избор ще бъде правилен. Разговарял съм с тях многократно. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в предаването на БНР „Неделя 150”. Той смята, че блокирането на граници и пътища не е продуктивно и посочи за пример блокадата в Гърция. Той призова зърнопроизводителите към разум. „В тежки времена и тежка ситуация се намираме. Те са най-стабилния сектор на българското земеделие”, заяви още той.
Министърът каза, че е обсъждано да се постави таван на националните доплащания, с което по-голямата част от парите да отидат при дребните и средни зърнопроизводители, а крупните производители да не получат цялата сума. „Това, обаче, е неизпълнимо, защото ние направихме запитване до Европейската комисия и, съгласно сега действащия регламент за директни плащания и национални доплащания към тях, това ще бъде възможно едва след 2014 година. И точно в този контекст България подкрепи предложението на самата Европейска комисия да има горен таван на субсидиите, за да може повече средства да отидат до тези, които споменахме преди малко, обясни Найденов, цитиран от Агенция Фокус.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване