12/05/11 15:46
(http://radiomilena.com/)

Плевнелиев: Европа вече не мисли за магистрали и тръби

Приоритетните проекти в Плевен и региона обсъдиха избраният за президент на България Росен Плевнелиев и председателят на НС Цецка Цачева с представители на местната власт в града, областната управа, браншови, неправителствени и работодателски организации и висши учебни заведения. Целта на срещата е да стартира в региона общественото обсъждане по приоритетите и проектите, които ще бъдат двигатели на икономическия растеж и които ще намерят място в Националната програма за развитие 2020.

До края на март месец ще тече обществения дебат в Плевен, след което определените приоритети и проекти ще бъдат представени на екипа на президента. Инфраструктура, туризъм, образование, високи технологии са областите, които ще бъдат водещи в развитието на града и региона през следващите години, посочиха участниците в срещата.
Росен Плевнелиев отново подчерта, че ще се бори за всеки лев инвестиция. Стабилност, добра бизнес среда и качество могат да бъдат силните страни на страната ни, за да привлече нови инвеститори, смята новоизбрания президент.
България трябва да има своя собствен план за действие и той се нарича Национална програма за развитие 2020, коментира Росен Плевнелиев. По време на срещата той посочи, че Европа вече не мисли за магистрали и тръби, тъй като приоритетите през следващите години са енергийна ефективност, иновации, малки и средни предприятия и развойна дейност.
Правителството трябва максимално добре да обоснове реформите, които предприема, да обясни в дългосрочен план какво предстои и какъв ще е ефекта от извършените промени. Така новоизбраният президент коментира протестите в страната и отново подчерта, че реформите нямат алтернатива. Росен Плевнелиев заяви, че в дневния ред на правителството трябва да влязат и реформите в образованието, здравеопазването и администрацията. Според него сега е времето за обществен дебат относно това какво трябва да се предприеме и промени в тези сектори.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване