12/05/11 15:20
(http://radiomilena.com/)

Проведено обучение на отряда от Детска полицейска академия

На 02.12.2011 г., бе проведено поредното обучение на отряда от Детска полицейска академия. В отряд „Млад полицай” участват петокласници от ОУ „Христо Ботев” – Поморие. Обучението им се осъществява по програма, която обхваща основните направления в полицейската дейност. Акцентите в нея са изграждане на навици за безопасно поведение, доверие в полицията, познаване и спазване на закона. За участниците в клуба ще има много интересни занимания, атрактивни демонстрации, а наред с това и полезна информация, насочена към личната безопасност и превенция на престъпни деяния. В сектор „Пътна полиция“ децата ще имат възможност да затвърдят основните правила за пътна безопасност. Ще бъдат организирани посещения в РС „ПБЗН“ – Поморие, където учениците ще научат как да действат при пожар и при бедствия. Ще посетят и ГПУ – Летище Бургас, където ще се запознаят с дейността на граничните полицаи.
В петък участниците в отряда се запознаха с различни служби в структурата на МВР, срещнаха се лично със служители в тези служби и научиха от тях подробности за дейността им.

След това младите полицаи патрулираха в съвместни екипи с полицейски служители. Те раздаваха листовки със съвети за безопасно шофиране на спрените за проверка водачи, пожелаваха им приятен път и да спазват правилата, за да няма неприятни инциденти на пътя.

Инициативата е на полицията, подкрепена от Община Поморие и образователните институции. Основната цел е да се формира у младите хора чувство на уважение към законите, към ценността на всеки човешки живот и нетърпимост към проявите на насилие и хулиганство.

ИДПС Д.Калчева

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване