12/06/11 13:13
(http://radiomilena.com/)

И СДС призова Найденов да подаде оставка

Ние няма да поискаме този път оставката на земеделския министър, защото не искаме да политизираме този протест, но бихме го призовали той сам да я подаде, защото така би спаднало напрежението, което се натрупа през последните дни и седмици. Това заяви по време на редовната пресконференция на СДС заместник-председателят на СДС Румен Христов. Не е нормално, когато се водят преговори и се поемат едни ангажименти, ресорният министър да не може да си защити пред финансовия министър и пред кабинета сумите които е обещал, каза още той и допълни, че  оставката на Найденов би довела до сваляне на напрежението към кабинета и към министър-председателя.

Христов посочи, че СДС предлагат компромисен вариант за увеличение в държавния бюджет на средствата за национални доплащания с 80 млн. лв. Предложението им е внесено преди второто четене на Закона за държавния бюджет за 2012 г. По този начин ще имаме запазване на размера на субсидиите за следващата година от една страна и от друга страна ще имаме едни 60 млн. , които се спестяват на държавния бюджет и на държавната хазна, каза още Румен Христов.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване