12/07/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Правителството даде още 6,5 милиона лева на МВР

Правителството отпусна още 6,5 милиона лева на Министерството на вътрешните работи за текущи разходи. Поредната финансова инжекция за ведомството идва, въпреки че то разполага с бюджет от около 1 милиард лева и само преди месец получи допълнителни 6 милиона лева.
С отпуснатите пари този път „трябва да бъдат намалени част от просрочените задължения на ведомството за горива и смазочни материали, за функционирането на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия, за заплащане на таксите за ползвани телефонни канали и за униформеното облекло на служителите на МВР“.
В края на август министерството, оглавявано от Цветан Цветанов, получи 15 млн. лева, част от които за покриване на просрочени задължения. През октомври правителството отпусна други 9,7 млн. лв. на МВР за неотложни мерки за присъединяване на България към Шенген.
Цветан Цветанов заяви вчера че няма да коментира случаите с подпалените близо 30 автомобила в столицата. Той сравни решението си да мълчи за запалените коли с разследването на групата за отвличания „Наглите“, когато не била изнасяна никаква информация до момента на арестите на заподозрените.



Откриват офис на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ у нас


Офис на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ /DEA/ ще бъде открит в началото на 2012 г. в България.
Това оповестиха на пресконференция посланикът на САЩ Джеймс Уорлик и вътрешният министър Цветан Цветанов в присъствието на Марк Дестито, регионален директор на DЕА за Източна Европа и Азия
Откриването на офиса на DЕА е важно за региона, а за България e ясен знак за доверие и стратегическо партньорство, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване