12/08/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

БДЖ спира 166 влака, синдикатите искат оставки на ръководството

„БДЖ-Пътнически превози“ планира от 14 декември 2011 г. до 5 януари 2012 г. да бъдат отменени 166 влака, които се движат в между 7 и 16 часа. Това стана ясно при преговорите между ръководството на холдинг БДЖ и представители на синдикатите. Сред композициите, които няма да се движат, има както пътнически, така и бързи и ускорени бързи влакове. Мотивът за спирането е да не продължава натрупването на загуби. Синдикатите обявиха това за локаут и прекратиха преговорите.
След срещата двата профсъюза поискаха оставката на Владимир Владимиров, председател на съвета на директорите в БДЖ, и Йордан Недев, изпълнителен директор на железницата. Тяхната позиция е, че преговори могат да продължат само с управителите на двете дружества „БДЖ-Товарни превози” и „БДЖ-Пътнически превози“, за да се подпише КТД. Владимиров обяви вчерашните преговори за ултимативни без съгласия за промените, които предлага ръководството. Според Недев няма смисъл от повече преговори, защото синдикатите искат преподписване на споразумението от 2009 г. От железницата отчитат, че загубите на БДЖ от протестите до този момент са близо 2 млн. лв. Стачката продължава и днес.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване