12/08/11 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Български пенсионери обявиха Барозу за свой премиер

Пенсионерски организации изпратиха вчера чрез ръководителя на представителството на ЕК у нас Зинаида Златанова писмо до Жозе Барозу, в което официално декларират, че Бойко Борисов не е техният министър-председател и признават само Барозу за свой премиер.
В писмото си пенсионерските съюзи отправят молба към председателя Барозу да защити „най-онеправданата част от българското население“.
„За да интернационализираме нашите справедливи искания, в началото на 2012 г. делегация на Обединените пенсионерски съюзи ще посети Брюксел, за да запознае оглавяваната от Вас Европейска комисия с нечовешките условия на живот на българските пенсионери. След като правителството на ГЕРБ не е нашето правителство, от този момент ние признаваме само правителството на Европейския съюз, което е нашата последна надежда“, се посочва в текста.
Пенсионерските съюзи известяват още, че най-ниската пенсия в България е 70 евро, а най-високата 350 евро, а от 2 милиона български пенсионери, 1.2 милиона получават пенсии от около 100 евро, „които са достатъчни само за храната и за нищо друго“.
„Поради всичко това търпението на българските пенсионери е изчерпано и идва денят, в който социалният гняв ще прерасне в гладни бунтове. Ние Ви информираме, че в следващите седмици започваме протести срещу антисоциалната система в България, като сме готови на радикални действия, на гражданско неподчинение, вкл. отказ от плащане на данъци и комунални такси“, пише в писмото до Жозе Барозу. То е подписано от Росица Петкова – председател на Съюз на пенсионерите към КНСБ, Здравко Георгиев - председател на Съюз на пенсионерите към КТ "Подкрепа", Цветан Минков – председател на Съюз на пенсионерите 2004, Трайчо Стойков и Сашо Радев – председатели на Движение "Социална солидарност", Велизар Енчев – говорител на Обединените пенсионерски съюзи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване