12/14/11 19:09
(http://www.klassa.bg/)

Гризлов се отказа от депутатския си мандат

Председателят на Държавната дума Борис Гризлов се отказа от поста си и от депутатския си мандат, предаде Лента.ру. Според изказване на политика, публикувано на сайта на “Единна Русия”, той е сметнал за неправилно да заема длъжността на председател повече от 2 мандата въпреки липсата на законови ограничения. Гризлов подчерта, че за осем години е "успял да реализира много от замисленото, което планирахме да направим". След оттеглянето си Гризлов остава начело на висшия съвет на партията. Очаква се той да стане председател на Съвета за национална сигурност, в който досега участваше по право.
За политолозите решението на Гризлов, който е много близък на Владимир Путин, е правилно и очаквано. Председателското място в Думата трябва да бъде заето от по-харизматична личност, а Гризлов вероятно вече има място в изпълнителната власт, смята генералният директор на Съвета по национална стратегия Валерий Хомяков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване