12/18/11 07:57
(http://e-vestnik.bg/)

Бойко направил за спорта, колкото предишните за 22 години…

По време на тенис турнир в София премиерът Борисов заговори като вожда и учителя на българския народ Георги Димитров.
„Добра година…. Толкова не е правено за 22 години в спорта”, каза той, давайки за пример новопостроената „Арена армеец”, базата в Белмекен и Спортпалас във Варна.

Точно така се изказвал навремето Георги Димитров. Само че той е казвал - българския народ направи или ще направи това, което други народи, при други условия са постигнали за век.

Борисов е по-конкретен - сравнява себе си с предишни правителства, които не са направили колкото него. Само че малко послъгва. За прословутата зала „Арена Армеец” решението за строителство взе предишното правителство, отпусна терен и определи бюджет, а бившата министърка Лечева направи първа копка. Борисов си закичи обаче залата на ревера като негова лична заслуга. И изкара клакьори с плакати „Благодарим ти Бойко” на откриването на залата. И обяви, че направил икономии за залата, а се оказа, че е похарчил повече.

Да, никой не му отрича спортните увлечения, държи да харчи парите от бюджета за това, като същевременно съкращава за наука и образование. И още 3 стадиона ще строи, проектите са готови, направени от испански приятел на Стоичков…

И с магистралите се хвали, макар че терените за тях и отчуждаването - най-тежката процедура - са ги свършили предишните.

Същото е и с метрото на София. На пресконференцията на първия тур на изборите Борисов заяви, че софиянци не са забелязали, но са построени 32 километра тунели. Дебела лъжа. Това е проектната дължина за трите лъча на метрото (третият още не е започнат). От тунелите около 10 км са построени още при социализма, а няколко са договорени, кредитирани и започнати още преди Борисов да стане кмет.

Но преди следващите избори той ще открие поредната част от метрото и ще обяви - „Построихме за 4 години това, което предишните не построиха за 40- години.” И със сигурност ще мобилизира, макар и оределите си симпатизанти, да гласуват за него. Да не се сърдят после, че им такъв хала.

Който и да стане следващ премиер на България, по-добре ще е да не е лъжец и самохвалко. Защото роденото в лъжа умира в престъпление, както гласи една римска поговорка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване