12/18/11 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев няма да представя официално първата дама

Избраният през октомври президент на България Росен Плевнелиев обяви, че няма да представя официално съпругата си Юлиана. Това обяви самият той пред bTV вчера. Според него решението е било взето от двамата.
„Имам най-прекрасната първа дама. Била е винаги до мен“, заяви Плевнелиев. Той беше категоричен, че иска да разчупи шаблона в президентската институция и подобно на германския канцлер Ангела Меркел, да не въвежда половинката си в политиката и светлината на прожекторите.
Президентът заяви, че по време на възродителния процес баща му е крил мохамедани, които са били търсени за смяна на имената.
“В Гоце Делчев всички помнят баща ми като много добър, сърдечен и емоционален човек. Зная, че и българските мохамедани винаги ще си спомнят с много любов за него. Той направи много добрини на притеснените тогава наши съграждани”, каза Плевнелиев. Баща му разбирал и съчувствал на българските турци, без дори да си даде сметка, че може да има проблеми с властите. За щастие не е бил преследван заради хуманния си жест.
Новоизбраният български президент Росен Плевнелиев разкри, че в предишния си живот е бил жена. Научил го от софтуер, създаден от самия него, докато работел в благоевградския РУМ преди повече от 20 години. „Роден съм през 1730 година. Някъде в Ирландия. Програмата даде, че съм бил жена пастир. Така пишеше. Поне не съм се прераждал често. Защото, колкото по-рядко го правиш, толкова по-стойностен живот водиш. Смята се, че на по-често прераждащите се им се дават повече шансове да се поправят“, обясни Плевнелиев. Той все пак призна, че въпросният софтуер не е особено надежден и функцията му по-скоро е била развлекателна, отколкото научна.
Докато бил ученик, Плевнелиев написал химн на благоевградската математическа гимназия. Пред водещите той изсвири няколко акорда от него на китара, както и на песента “Македонско девойче”.
Новоизбраният президент се справи блестящо със сменянето на памперса на бебе кукла, след като за това го призова неговият кум. “На Росен може спокойно да се поверят деца и възрастни, той се грижи добре за всички и има усет как да подходи към всеки индивидуално. Плевнелиев е емоционален, но не взема емоционални решения”, разказа Петър за своя приятел.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване