12/18/11 18:35
(http://www.klassa.bg/)

„Юнайтед“ и „Ливърпул“ с победи във Висшата лига

Отборите на „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“ записаха победи в своите двубои от 16-ия кръг на английската Висша лига. „Червените дяволи“ без Димитър Бербатов в състава си победиха като гост тима на КПР с 2:0, докато „мърсисайдци“, също далеч от дома, надиграха „Астън Вила“ на Стилиян Петров, който беше титуляр за своя тим, със същия резултат 2:0.
За победата на „Манчестър Юнайтед“ точни бяха Уейн Рууни още в първата минута на срещата и Майкъл Карик в началото на второто полувреме. Българският нападател Димитър Бербатов остана на резервната скамейка през целия двубой. Успехът изкачи временно селекцията на сър Алекс Фъргюсън на първо място във временното класиране с актив от 39 точки – една повече от градския съперник „Манчестър Сити“, който е с двубой по-малко. „Гражданите“ приеха тима на „Арсенал“ в дербито на кръга в среща, завършила след редакционното приключване на броя.
В другия двубой от деня „Ливърпул“ надигра „Астън Вила“ с 2:0 и отново погледна към място в Топ 4 на класирането. За домакините от Бирмингам цял мач игра българинът Стилиян Петров, който изведе своя тим с капитанската лента. Попаденията за „Ливърпул“ бяха дело на Крейг Белъми и Мартин Шкъртел, които се разписаха през първата част. С победата „мърсисайдци“ изпревариха „Нюкасъл“ в класирането и вече имат 29 точки в актива си.
В другите срещи от 16-ия кръг на английското първенство се получиха следните резултати: „Блекбърн“ - УБА 1:2, „Евертън“ - „Норич“ 1:1, „Фулъм“ - „Болтън“ 2:0, Нюкасъл“ - „Суонзи“ 0:0, „Уулвърхямптън“ - „Стоук Сити“ 1:2 и „Уигън“ - „Челси“ 1:1.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване