12/19/11 14:02
(http://radiomilena.com/)

80 лица са предадени на съдебен изпълнител за принудително събиране на задължения към Община Поморие

Списък на 80 лица- граждани и предприятия с просрочени задължения към Община Поморие са предадени на съдебен изпълнител за принудително събиране, заяви зам. кметът по бюджет и финанси Янчо Илиев на проведената открита оперативка, която бе излъчвана на живо по радиоточките. За неподадени в законоустановения срок декларации са изпращани съобщения, образувани са административно-наказателни производства, издадени са 290 наказателни постановления.

На информационното табло, в Центъра за административно обслужване е изнесен списъка на тези  80 задължени лица.

От началото на 2011г. Общината възнамерява да изготви и публикува на сайта си Регистър на Некоректните длъжници, където ще се публикуват длъжници- неизрядни платци, които след покана не са се отзовали да платят или договорят разсрочване на задълженията си към Общината.

През тази година събираемостта ще бъде около 9 млн. лв., което е около 80% от общата приходна част, заложена в бюджета. Общинската администрация има за цел през следващата година събираемостта да достигне между 90 – 94%. За целта предстои сериозна разяснителна кампания сред населението.

 

Янчо Илиев: Ощина Поморие кани гражданите и предприятията с неплатени задължения да посетят касите, в Центъра за административно обслужване – гр.Поморие, ул.”Солна” №5 и изнесеното работно място в гр.Каблешково – сградата на кметството, за да внесат задълженията си за местни данъци и такси: данък недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозни средства и други. Касите работят с непрекъснато работно време от 8,00ч. До 16,00ч..

Уведомяваме  Ви, че до 31.12.2011г., следва да изпълните и задълженията си  към Общинско Предприятие “СПОПТ” относно ползваните  общински терени за разполагане на маси за консумация, РИЕ, преместваеми павилиони и обекти.

За сведение на собствениците на имоти, находящи се на територията на Община Поморие, на 31 декември изтича срокът, в който може да се подават:

-          декларации за освобождаване от такса за сметосъбиране и извозване на битови отпадъци за 2012г. при условие, че имота няма да се ползва;

-          декларации за определяне на такса битови отпадъци според количеството на битовите отпадъци;

-          декларация за освобождаване от такса на незастроените поземлени имоти.

Декларациите се подават на гише №3 в центъра за административно обслужване.

Отдел „Местни данъци и такси” уведомява всички граждани и предприятия, че през м.януари 2012г. следва да подадат годишна декларация за туристически данък за 2011г.. Срока за плащане на данъка е 01.03.2012г.. Данъчно задължени за туристически данък са всички граждани и предприятия предоставящи категоризирани средства за подслон и места за настаняване за реализираните нощувки, но не по-малко от 30% от годишната заетост, независимо дали категоризираният обект се ползва.

През 2011г. отдел ”Местни данъци и такси” е предприел кампании за установяване и доброволно събиране на вземанията на Община Поморие, като са извършени проверки на 270 задължени лица, издадени са актове за установяване на задължения. Изпратени са 680 покани за доброволно изпълнение, като голяма част от поканените лица са платили задълженията си за местни данъци и такси.

За неподадени в законоустановения срок декларации са изпращани съобщения, образувани са административно-наказателни производства, издадени са 290 наказателни постановления.

На информационното табло, в Центъра за административно обслужване е изнесен списък от 80 задължени лица  -  граждани и предприятия, които са предадени на съдебен изпълнител за принудително събиране на просрочени задължения.

От началото на 2011г. Общината възнамерява да изготви и публикува на сайта си Регистър на Некоректните длъжници, където ще се публикуват длъжници- неизрядни платци, които след покана не са се отзовали да платят или договорят разсрочване на задълженията си към Общината.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване