12/21/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ няма да номинира кандидат за председател на НСОРБ

Политическа партия ГЕРБ няма да номинира свой представител за председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщиха вчера от партийния пресцентър.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ смята, че кандидатът трябва да е консенсусна фигура, и затова предлага номинацията да бъде направена от следващите по големина политически формации. До това решение се е стигнало, след като на заседанието си във вторник изпълнителната комисия е обсъдила възможността за издигане на кандидат от ГЕРБ, става ясно от съобщението.
Имайки предвид позицията, която партията отстояваше преди четири години пред Общото събрание на НСОРБ, а именно – че сдружението на общините не трябва да бъде доминирано от която и да е управляваща партия и трябва да работи за европейското и демократично развитие на общините, в интерес на всички български граждани, Изпълнителната комисия реши да не издига номинация от ГЕРБ за председател на НСОРБ и предоставя тази възможност на опозицията, се посочва в текста.
НСОРБ е най-голямата неправителствена организация в България и в нея членуват всички 264 общини в страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване