12/21/11 18:03
(http://www.klassa.bg/)

Парламентарната група на "Атака" е пред разпадане

Парламентарната група на „Атака“ е пред разпад, след като още четирима депутати напуснаха редиците на националистите. Борислав Стоянов, Огнян Тетимов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров са подали заявления, с които се отказват от членство си в партията, съобщи в началото на вчерашното пленарно заседание председателят на парламента Цецка Цачева. Това означава, че Волен Сидеров остава с 10 души, което е минимумът за съществуване на парламентарна група според правилника на Народното събрание.
Информацията за напускането на четиримата депутати стана ясна часове преди да се проведе Националният сбор на партията, където се решаваше бъдещето на „Атака“. Малко преди да започне форумът, от МВР съобщиха, че е подаден сигнал за поставено взривно устройство в централата на партията, където трябваше да се проведе събранието на делегатите.
Конгресът все пак се проведе с изключването на евродепутата Димитър Стоянов от Централния сбор. За решението срещу Стоянов гласуваха 381 делегати, без "против" и без "въздържали се". Ръководството на "Атака" се държи като робовладелец с роби членовете на партията, коментира пред журналисти Димитър Стоянов. С напускането на нови хора ПГ "Атака" остава на санитарния минимум и не изключвам в най-скоро време тя да се разпадне, каза още бившият зам.- председател на партията.
Конгресът продължи с припадането на един от знаменосците.
В края на сбора Волен Сидеров обяви, че напусналите групата са „купени“. „Издръжливостта на купуване на депутатите е много ниска. Те ще получават по 17 хил. лв. на месец и не са успели да устоят на този подкуп“, каза Сидеров. ГЕРБ и Бойко Борисов управляват по мутренски начин България, допълни той. Според него хората, напуснали „Атака“, са крадци на партийната субсидия, а „Цветан Цветанов е направил писмо, с което иска да прехвърли 238 хил. лв. от последния транш на субсидията на „Атака” в касата на ГЕРБ“.
Вчера стана ясно още, че бившата депутатка на националистите Калина Крумова е подала заявление за членство в ГЕРБ.
Скандалът около „Атака“ започна след изборите, когато доведеният син на Волен Сидеров Димитър Стоянов поиска оставката на пастрока си заради слабото представяне. В интервю пред bTV малко след вота Стоянов сподели, че майка му Капка и Сидеров са се разделили, но отрече това да има нещо общо с искането му. „Бях свикнал да вярвам на Волен, но навикът е като стокхолмския синдром, когато жертвата се влюбва в похитителя си“, бе обяснението на евродепутата за промяната в позицията му. Той допълни, че и членовете на партията Слави Бинев и Цвета Георгиева също подкрепят идеята Сидеров да напусне поста си.
Напусналите ПГ на „Атака“ до момента са Валентин Иванов, Калина Крумова, Камен Петков, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Стоян Иванов, Тодор Великов, Цвета Георгиева.



Депутатите излязоха във ваканция до 10 януари
Точно 45 минути продължи вчерашното заседание на Народното събрание, което е и последното преди празниците.
В дневния ред на депутатите имаше само две точки - ратификация на договор с Грузия и първо четене на промени в Закона за опазване на околната среда. За приемането им депутатите отделиха по-малко.
Коледната ваканция на парламента е от 22 декември до 10 януари.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване