12/22/11 15:30
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Бербатов с фантастичен гол при победата с 5:0 над "Фулъм"

Отборът на „Манчестър Юнайтед“ победи тима на „Фулъм“ с 5:0 в двубой от 17-ия кръг на английската Висша лига. „Червените дяволи“ демонстрираха страхотна игра и заслужено си тръгнаха от стадион „Крейвън Котидж“ в Лондон с трите точки. Всичките пет гола в срещата бяха дело на различни футболисти, като сред голмайсторите попадна и българският нападател Димитър Бербатов, който се разписа в последната, 90-а минута с красиво изпълнение с пета. Останалите четири попадения бяха дело на Дани Уелбек, Луиш Нани, Райън Гигс и Уейн Рууни.
Освен с разгромната победа над „Фулъм“ „червените дяволи“ ще запомнят двубоя и с няколко паметни момента. Полузащитникът на отбора – уелсецът Райън Гигс, продължи невероятния си рекорд да реализира попадение във всеки един от 19-те сезона от създаването на английската Висша лига. Халфът се разписа в 43-тата минута, правейки резултата класически – 3:0. Райън Гигс е и абсолютен рекордьор по титли на Англия с 12 отличия. Той е футболистът с най-много срещи в историята на Висшата лига с 582 двубоя, освен това държи рекорда за най-много асистенции в първенството. Той е и единственият футболист, играл във всички издания на Висшата лига, и първият състезател на „Манчестър Юнайтед“ със 100 гола в Премиършип.
Голът на Димитър Бербатов пък е първи за българина през настоящия сезон във Висшата лига и негов 50-и с екипа на „червените дяволи“.
В друга среща от този кръг градският съперник на „Юнайтед“ „Манчестър Сити“ победи с 3:0 тима на „Стоук Сити“ след две попадения на Серхио Агуеро и едно на Адам Джонсън. По този начин „гражданите“ останаха на върха в класирането с актив от 44 точки – с две повече от „червените дяволи“.
В Бирмингам тимът на Стилиян Петров „Астън Вила“ загуби домакинството си на „Арсенал“ с 1:2, но влезе в историята като отбора, който е реализирал попадение номер 20 000 в английската Висша лига. Честта се падна на полузащитника Марк Олбрайтън, който изравни за 1:1. За „артилеристите“ точни бяха Робин ван Перси и Йоси Бенаюн.
В останалите срещи се получиха следните резултати: „Уигън“ - „Ливърпул“ 0:0, „Нюкасъл“ - УБА 2:3, „Евертън“ - „Суонзи“ 1:0 и КПР - „Съндърланд“ 2:3.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване