12/24/11 04:14

Трайков: Ромите са резерв за икономиката

Mинистър Трайчо Трайков предлага на кабинета на последното заседание на Министерския съвет да помисли как ромите да бъдат използвани за икономическото развитие на страната. Той се позовава на данни от стратегия за интеграция на представителите на малцинството, която правителството прие.

“Оказа се, че във възрастовата група до 9 г. ромите са 20% от населението. Във групата над 80 г. са почти нула процента. От друга страна, изключително е малък процентът на ромите, които получават образование и работят. Много често, когато си говорим за локомотив на икономиката, забравяме, че имаме един голям резерв”, казва Трайков. Според него образованието трябва да е на първо място, за да се случи това.

“Ние тук правим куп неща в образованието, и то насила дори - с безплатните закуски, че само на тези, на които децата отидат на училище, изплащаме социалните. Всички тези инструменти сме ги приложили и въпреки това отиват, вземат закуските и си отиват", отвръща му премиерът Борисов. Никой друг член на кабинета не се наема да коментира данните, на които Трайков обръща внимание.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване