12/26/11 19:19
(http://www.klassa.bg/)

Прохоров обеща нови избори за Думата, ако стане президент

“Ако стана президент, задължително ще обявя нови избори за Държавната дума”, заяви кандидатът Михаил Прохоров, цитиран от РИА “Новости”. Според него в Русия трябва да се приемат закони, които да променят политическата система, за да може изборите да са “наистина общонародни”. Руският президент Дмитрий Медведев посочи, че се обсъждат мерки за децентрализация, особено предвид “приближаващата голяма депресия”. Конкретните мерки трябва да бъдат обсъдени от бизнеса и гражданите.
На 24 декември в Москва имаше нов протест на опозицията срещу парламентарните избори, предаде Лента.ру. По различни данни в него са участвали от 30 до 120 хиляди души. Участниците призоваха руснаците “да не дадат нито един глас за Владимир Путин” на президентските избори през 2012 г. Решено беше и да се създаде московско обединение на избирателите, което да разследва резултатите, и се повториха исканията от митинга на Блатния площад на 10 декември.
Бившият президент на СССР Михаил Горбачов призова премиера Владимир Путин да се откаже от участие в изборите, защото твърде дълго е бил на власт, предаде “Независимая газета”. “Нямаме нужда от царе”, добави Горбачов. В отговор говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че “бившият ръководител на огромна страна, който реално я разсипа, предлага на човека, успял да спаси Русия от същата участ, да излезе в оставка”. Според него въпреки многохилядните протести Путин “все още има подкрепата на мнозинството” и е без реални съперници за президентските избори. Самият премиер заяви в интервю, че на мястото на Горбачов през 1991 г. е щял да се бори за запазване на СССР.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване