12/26/11 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Фен на "Аякс" със забрана да стъпва на стадиона за 30 години

Ръководството на "Аякс" наложи 30-годишна забрана за посещение на домакинските мачове на запалянкото, който атакува вратаря на АЗ (Алкмаар) преди пет дни и доведе до прекъсването на мача между двата тима. От амстердамския клуб са информирали адвоката на 19-годишния фен, че вече няма да може да посещава "Амстердам арена". Освен това запалянкото остава 15 дни в затвора, съобщава вестник De Volkskrant. Наказанието, което е най-голямото в историята на клуба, включва и околностите на стадиона. По време на мача от турнира за Купата на Холандия на 21 декември пияният фен нахлу на терена на "Амстердам арена" и атакува вратаря на гостите от Алкмаар Естебан Алварадо. Костариканецът се защити, като изрита запалянкото няколко пъти. Естебан обясни реакцията с това, че фенът пръв го в нападнал и ритнал. За действията си той получи червен картон.
Веднага след случилото се старши треньорът на гостите Герт Ян Фербек нареди на своя отбор да напусне терена и мачът беше прекратен при 1:0 за "Аякс". Домакините обявиха, че хулиганът вече е имал забрана да влиза на стадиона, но е бил с билет, издаден на името на друг човек. Клубът ще предяви иск за обезщетение и към двамата. Адвокатът на 19-годишния Уесли заяви, че "неговият клиент страда от малоумие". А самият Уесли посочи друга причина за своето поведение: "Това беше бас. За 50 евро аз трябваше да пробягам през целия терен".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване