12/27/11 18:57
(http://www.klassa.bg/)

3395 жени получили финансиране за ин витро

3395 жени, или около 90 на сто от всички кандидати са получили финансиране за ин витро от фонд „Асистирана репродукция" през тази година, стана ясно вчера. Средствата, изразходвани за процедурата, възлизат на 14.8 млн. лв., а броят на родените деца е над 700 за 2011-а срещу 648 през 2010-а. Фонд „Асистирана репродукция" е създаден  преди две години. Досега в него са постъпили общо 14 760 заявления и над 10 хиляди жени са получили желаното финансиране. Родените деца от създаването на фонда насам са близо 1400. Фонд „Асистирана репродукция" финансира до три опита ин витро, като всеки един от тях е на стойност до 5 хиляди лева. Право на помощта имат двойки с репродуктивни проблеми. Максималната възраст за финансиране при жените е 43 години.
Повече информация за условията може да се намери на интернет-страницата на фонда - http://www.far-bg.org/. Там всеки кандидат може да провери онлайн на какъв етап е неговото заявление за помощ, колко средства са изразходвани до момента, колко процедури са финансирани.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване