12/27/11 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Бербатов натри носа на сър Алекс

Английските медии останаха възхитени от представянето на Димитър Бербатов и хеттрика му срещу „Уигън“ при победата с 5:0 в двубой от Премиершип. Той се разписва във втори пореден шампионатен двубой и вече има четири гола от началото на сезона във Висшата лига, макар че само два пъти е започвал като титуляр.
С това постижение българинът натри носа на заковалия го от лятото на резервната скамейка мениджър Алекс Фъргюсън и опроверга категорично всичките си критици, че е в слаба форма. Вярно, някои ще кажат, че формата на Бербатов в края на миналия сезон спадна, а Чичарито не спираше да бележи. Това отчасти е вярно, но тънката причина за това решение е съвсем друга. Всъщност българинът бе закотвен на резервната скамейка още на следващата среща след онези 5 гола в мача срещу „Блекбърн“ миналия сезон. Причината беше, че Бербатов поиска договор за повече от една година, какъвто му предлагаха, и увеличаване на възнаграждението. Сър Алекс обаче реши типично по шотландски да му играе контра и спря да го пуска, за да му покаже, че той командва парада. Така шотландецът реши да вкара Чичарито като титуляр, като безспорна роля затова имат и маркетинговата стратегия, и потенциалът на пазара в Мексико и Латинска Америка, за сметка на скромните потребители на фланелки и артикули в България. Така че Алекс Фъргюсън действително може да е много велик мениджър, но в конкретния случай се подиграва с Бербатов, което не му прави чест. Въпреки всичко българинът нито веднъж не се оплака и не каза лоша дума за треньора си и съотборниците си. Просто той е класа над конкуренцията за поста си и е грехота заради тънки финансови сметки да се опропастява кариерата на един достоен футболист.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване