12/27/11 19:46
(http://www.klassa.bg/)

Япония иска действия от ЕС по проблемите на дълговата криза

Европа трябва да увеличи общия обем на спасителния си фонд и да започне със сериозните действия по него, съобщиха представители от азиатската страна, предаде Ройтерс. Така Старият континент ще даде положителен сигнал към инвеститорите и международните си партньори, че има намерение окончателно да се справи с дълговата криза. Япония постоянно показва желание да помогне на Европа в борбата с този сериозен проблем , но също иска да види и убедителен план на действие, преди да предприеме решителни стъпки за предоставяне на помощ.
Подобно на други страни извън Стария континент, Япония също е готова да предприеме действия, но ако европейските страни не направят решително усилие, ще бъде трудно да постигнем желания ефект, коментира високопоставен служител в правителството на Страната на изгряващото слънце. Увеличението на общия обем на средствата на настоящия Европейски инструмент за финансова стабилност и новия постоянен Европейски механизъм за стабилност над сегашните 500 млрд. евро ще се окаже сериозна стъпка в правилната посока и окуражаващ сигнал за пазара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване