12/28/11 18:11
(http://www.klassa.bg/)

НПО ще дава идеи за управлението на страната

„Граждани управляват България" е името на още нерегистрирано обединение, чийто инициатори обявиха вчера на брифинг целите и намеренията си. Според Георги Палпурин, експерт по търгове и собственик на сайт, движението ще бъде регистрирано през януари като фондация. Въпреки името на формацията, ще се държи на нейния неформален характер, за да не се допусне политизирането й. Инициаторите смятат, че съществуващият Закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление дава достатъчно възможности за реализация на целите на бъдещата фондация.
Засега плановете на „Граждани управляват България“ са разписани до края на 2012 г. Първо ще се изгради информационна платформа за обявяване на граждански инициативи; до юни трябва да тръгнат експертни дискусии в различни области; през третото тримесечие се предвиждат обществени дискусии и сформиране на работни групи по конкретни инициативи, а от октомври до декември ще се анализират постигнатите резултати.
Друг от инициаторите – Милена Миткова – даде като пример за решение на конкретен проблем тежките раници на учениците и предложи учебниците да бъдат заменени с устройства за четене на електронни книги.
Ангел Ангелов, председател на Българската асоциация на ощетените собственици на имоти, предложи своя идея за ограничаване на имотните измами.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване