12/29/11 19:24
(http://www.klassa.bg/)

Вежди Рашидов отчете успешна реформа в театрите

Успешна реформа в театрите отчете вчера министърът на културата Вежди Рашидов в поздравление до творците от сценичните изкуства. Според неговата оценка, театрите и музикалните институти посрещат новата 2012 година финансово стабилни. Една част от тях имали преходен остатък от средства, който могат да харчат в началото на следващата година. Постигнатото било резултат от новата система на финансиране чрез делегирани бюджети.
Колкото повече зрители имат театрите, толкова по-голяма е субсидията от Министерството на културата за всеки продаден билет, отбелязва Рашидов.
"Горд съм с успехите на театрите и музикалните институти. Залите са пълни, а с вдъхновението и труда си актьорите, певците, изпълнителите, режисьорите, мениджърите, техническият състав и всички в творческите трупи доказват, че новият начин на финансиране е успешен", подчертава културният министър. Той благодари и за последователните усилия, с които месеци наред творци и изпълнители радват публиката, като същевременно получават за своя труд допълнително възнаграждение.
В празничното послание се отбелязва още, че отделни театри имат известни неголеми финансови задължения, но Министерството на културата ще им помогне да се изправят на крака през следващата година. "Министерството на културата не прави реформа заради самата реформа, а за да бъдат артистите и изпълнителите щастливи от своя труд и той да е справедливо възнаграден. Радвам се, че въвеждането на новата система на финансиране чрез делегирани бюджети през 2011 г. премина толкова успешно. В навечерието на 2012 година това е най-хубавият подарък - да виждам моите колеги щастливи от своя труд и талант", допълва Вежди Рашидов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване