12/29/11 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Топартисти работят в навечерието на Нова година

С Моцарт, Вивалди или Калман софийските меломани и гостите на столицата ще посрещнат Новата 2012 година. В празничните дни, когато всички почиват, елитните БГ музиканти ще работят.

Чаша шампанско в националната опера

По традиция националната опера ще изпрати 2011-а на 31 декември от 18.00
часа с чаша шампанско. В антракта между първата и втората част на галата всеки зрител ще получи чаша пенливо питие в празнично украсените фоайета на театъра. Новогодишният концерт ангажира почти целия творчески състав – солисти, оркестър, хор, балет. Голямата атракция са замислените от Пламен Карталов бравурни номера – Песен на пияния на Хреников и Песен за бълхата на Мусоргски в изпълнение на водещите баси от оперната трупа. Ангел Христов, Деян Вачков, Димитър Станчев, Мартин Цонев, Николай Кърнолски, Николай Петров, Петър Бучков, Светозар Рангелов и Стоил Георгиев са включени в атрактивните изпълнения.
Сред гвоздеите на програмата безспорно са световни имена – оперната прима Цветелина Василева, която е за кратко в България, тенорът Бойко Цветанов и великолепната балерина Вяра Начева, звезда на берлинската Щаатсопер. Асовете на оперната трупа Румен Дойков и Цветана Бандаловска ще се представят с прочути арии. Ефектните номера, които ще представи балетната трупа на операта, са по музика на Чайковски, Гершуин, Шостакович. Ще се насладим и на стремителния танц със саби на Хачатурян в изпълнение на Сара Нора Кръстева и Никола Хаджитанев. Любими оперни хитове, които не са в текущия репертоар на трупата, безспорно ще зарадват меломаните – песента на Варяжкия гост от „Садко“ на Римски Корсаков, арията на Жулиета от „Ромео и Жулиета“ и рондото на Мефистофел от „Фауст“ на Гуно, „Гранада“ на Агустин Лара.

Софийската филхармония празнува в обновения концертен комплекс „България”

Новогодишният концерт на филхармониците е насрочен за 30 декември от 19 часа в обновената зала „България“. Филхармоничният оркестър и хор са подготвили Serenade for Strings на Елгар, Кончерто гросо номер 8, оп. 6 на Корели и прочутата меса „Глория” на Антонио Вивалди. От Великобритания вече пристигнаха и започнаха репетиции с нашите музиканти гост-диригентът Джеймс Рос и сопраното Сара Уолъндър. Другата солистка в „Глория” от Вивалди е мецосопраното Бонка Георгиева.
Билети се продават на касата на Софийската филхармония (служебния вход - ул. „Г. Бенковски“ 1). Снощи Софийската филхармония и музикална къща “Бонев” представиха за първи път в България операта на Волфганг Амадеус Моцарт "Аполон и Хиацинт“ по повод 2 кръгли годишнини, свързани с великия композитор - 255 години от рождението и 220 години от смъртта му. Операта бе представена на оригинален латински език.

Оперетата с ексклузивна гала

Голямата оперетна гала, насрочена на събота вечер, ще бъде повторена и в неделя, на 31 декември, от 16.00 часа в салона на музикалния театър. Причината – билетите отдавна са изкупени, публиката иска още! Режисьор на галата е Юлия Маринова, диригенти – Игор Богданов и Огнян Митонов. Участие ще вземе целият творчески състав на музикалния театър: солисти, хор, балет и оркестър , както  и гост-изпълнители. В програмата  са включени най-популярните и обичани арии, дуети, ансамбли и танци от незабравими оперети и мюзикъли. Ще звучат Щраус, Лехар, Калман.
От музикалния театър обещават много празнично настроение, изненади и незабравими емоции със звездите на театъра от всички поколения.

Със „Сентиментал суингърс“ в Sofia Live Club

„Сентиментал суингърс“, Мишо Йосифов секстет и китаристът Михаил Йосифов обещават неповторима Нова година в Sofia Live Club! Уникалната програма е истинско пътуване във времето, което съживява пищните новогодишни празненства отпреди 70 години. Цяла нощ танци, смях и много суинг! Изпълненията на „Сентиментал суингърс“ и секстета ще бъдат допълнени великолепно от The Smugglers Collective, които също са подготвили специална новогодишна селекция, за да не оставят в покой краката на присъстващите нито за миг. За всички запалени винтидж любители нощта на последния ден от тази година ще е белязана от специална томбола с подаръци, забавното предизвикателство на новогодишната викторина, която „Сентиментал суингърс“ замислят, торта с късмети и, разбира се - много музика! В Sofia Live Club освен шампанско ще се леят любими празнични мелодии - като Jingle Bells в суинг вариант. В новогодишната нощ освен шармантните тоалети на „Сентиментал суингърс“ и специалните нови костюми на музикантите от секстета на Мишо Йосифов ще пленят многобройните почитатели в клуба. Входът в нощта на събитието ще бъде 60 лв.

Ruth забива в Студио 5

Студио 5 ще посрещне Новата 2012 година със страхотна музика - фънкарите от SouthWick ще забият с магнетичната Ruth в няколко сета, които ще ни накарат да се забавляваме до заранта. Към тях ще се присъедини DJ Water Nimph, който неведнъж е доказал, че притежава магията да раздвижи всеки купон с най-добрата селекция на фънк и соул парчета.Ruth няма нужда от представяне. Тя е комбинацията от толкова много талант, оригиналност и отличителна визия, че чак ни се струва нереална. Певицата представи този месец видеото към новата си песен „Защо?”, SouthWick наскоро пуснаха първия си клип към парчето Pink Skies и се очертават като една от истинските надежди на фънк музиката от нас.

Умберто Тоци пожелава на БГ феновете здраве, мир, любов

„Здраве и мир за целия свят! Както и много музика, разбира се, но качествена! Това е пожеланието ми от дълбините на моето сърце и към всички българи! - това пожелава обичаният италиански изпълнител Умберто Тоци за предстоящата 2012 година! Той ще посрещне Новата година със свои приятели и с надеждата с навлизането в новата епоха светът да стане по-духовен и по-добър! Всички свои златни световни хитове Умберто Тоци ще изпълни специално за българската публика на 11 февруари догодина от 19.00 часа, в зала 1 на НДК. Организатор на първия му концерт у нас е музикално-продуцентска компания „Жокер медия”. Билетите за концерта са в продажба на касите на НДК и на www.eventim.bg, на цени от 30 до 100 лв.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване