01/05/12 14:13
(http://radiomilena.com/)

Обещано! „Тракия” готова до Петолъчката до 30 юни

Голяма част от автомагистрала „Тракия” ще бъде готова до 30 юни тази година. Това заяви  по време на инспекцията на пътен възел Нова Загора министър-председателят Бойко Борисов, който бе заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. От Агенция „Пътна инфраструктура” уточниха, че движение ще бъдат пуснати лот 2 – Стара Загора-Нова Загора от км 210+100 до км 241+900 /с обща дължина 31.8 км/, лот 3 – Нова Загора-Ямбол от км 241+900 до км 277+597 /35.7 км/ и 18 км от лот 4 – Ямбол-Карнобат от км 277+597 до км 325+280 – в участъка до Петолъчката.

Министър Павлова заяви пред журналистите, че на строителите на трите лота от „Тракия” досега са изплатени около 250 млн. лв., което е над 51% от стойността на сключените договори за изграждане. „По някои от големите пътни инфраструктурни проекти, които в момента се изпълняват със съфинансиране от Кохезионния фонд на ЕС чрез ОП „Транспорт”, строителните дейности ще продължават през целия зимен сезон. Министърът на регионалното развитие и благоустройството каза още, че предвидените инвестиции в пътна инфраструктура тази година са около 700 млн. лв.”, поясни още тя.

 

Премиерът Бойко Борисов остана доволен от видяното на обекта и подчерта, че е важно да се работи качествено и в срок./КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване