01/08/12 16:00
(http://www.klassa.bg/)

Бизнесът отново настоя за е-правителство

Работодателските организации отново поискаха въвеждане на електронното правителство у нас. Въпреки че то е обявено за приоритет на кабинета и заради него зам.-министърът на транспорта Първан Русинов бе освободен от поста миналата година, в момента у нас са достъпни едва 35 електронни услуги, обявиха представители на бизнеса.
България е единствената държава в Европа, в която не се знае колко фирми са в процедура на несъстоятелност, заяви изпълнителният председател на БСК Божидар Данев. В края на миналата седмица на годишната среща на Асоциацията на работодателите в България, която обединява част от работодателските организации у нас, бяха обсъдени приоритетите за следващата година. Взето е решение на 16 януари да бъде направена радикална промяна в устава на организацията. По думите на Божидар Данев една от другите големи организации – КРИБ, е била изключена от асоциацията заради сепаративни преговори със синдикатите.
Преди две години ние работихме за сливане на двете структури, докато КРИБ не подписа политическо споразумение с партия. Тогава бяха преустановени тези контакти, обясни Данев. От своя страна председателят на БТПП Цветан Симеонов обясни, че КРИБ е била канена в асоциацията нееднократно. В момента КРИБ е една от шестте признати работодателски организации. Това, което БТПП не одобрява, е, че КРИБ търси начини за доминиране с административни методи, каза Симеонов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване