01/09/12 17:45
(http://www.klassa.bg/)

35 училища в принудителна ваканция заради снега

Поради влошената обстановка на 9 януари временно е прекъснат учебният процес в 35 училища в страната, съобщиха вчера от просветното министерство. В област Враца са преустановени учебните занятия в 3 учебни заведения, в област Ловеч в 16, в област София в 6, а в област Смолян в 10. В първия ден след коледната ваканция най-много училища са затворени принудително в районите на градовете Тетевен, Троян, Чепеларе и Етрополе.
След обилните снеговалежи над три дни общините Чепеларе, Роман и Тетевен са в бедствено положение. Заради аварии в електропреносната мрежа по тези места са нарушени електрозахранването и водоподаването. Пътищата са труднопроходими. До късно след обяд вчера без ток бяха квартал на Чепеларе и няколко съседни села. В града дебелината на снега надхвърля 50 см, а по високите части наоколо тя достига до 150 см. Критична е зимната обстановка в община Тетевен. Там без електричество са около 60 на сто от населението. В балканското градче и прилежащите му села не работят радиоточките, стационарните и мобилните телефони, прекъснат е достъпът до интернет. Без нормално електрозахранване и вода остава и община Роман. В страната над 180 населени места от мрежата на Е.ОН и 48 от мрежата на ЧЕЗ и вчера нямаха електричество. Заради продължаващите валежи и обледяване обстановката продължава да е динамична, а аварийни екипи работят по отстраняване на повредите. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места заледени, обработени и опесъчени.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване