01/09/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Sky лансира социалната телевизия чрез новата платформа Zeebox

British Sky Broadcasting Group Plc (популярна като Sky) обяви, че е твърдо решена да насърчи комуникацията на многомилионната си аудитория чрез използване на Twitter и Facebook, и то в момент, когато абонатите на сателитната телевизия гледат ефира. Затова компанията, която традиционно е първа в инвестирането в нови технологии, стартира новия софтуер Zeebox.
Във времето на осезаемото четвърто измерение – глобалната мрежа, платформата на Zeebox ще осигурява съвсем безпрепятствено възможността чрез уебприложенията за iPhone и IPAD успоредно с живата програма зрителите да общуват с приятелите си, като оказват кое шоу гледат, какво са преживели през деня, да проверяват статуса си в социалните медии или провеждат активна туит серия и чат разговори.
Услугата на Zeebox е разработена от част от хората, съставляващи екипа на iPlayer за BBC, която стартира през октомври миналата година, и успя да привлече за краткото време до началото на 2012 г. 250 000 фенове сред медиите и технологичните общности на Лондон.
BskyB стратегически и отново първи спечели преднина, като вече успя да завоюва 10% дялово участие в мултимилионната компания Zeebox. Сделката осигурява изключителни права във Великобритания на сателитния канал, като му дава свободата да интегрира технологията на Zeebox в своя масив от 20 мобилни приложения, като при това осигурява подкрепа и достатъчен капитал в Лондон за развиването на дейностите в международен план. Zeebox първо ще бъде интегриран със Sky + приложението, което вече предлага на абонатите интерактивно ръководство за програмиране, което е в помощ на планирането на дигитални записи.
Като част от сделката рекламната агенция, която продава медийното време на Sky Media, ще може и да предлага на рекламодателите и оферти за спонсорства, както и възможности за позициониране на продукти в рисърч сайта Zeetags. Zeebox ще осигурява поддържащо паралелно съдържание с допълнителна информация за тв продуктите от програмите на Sky, 3D кадри от снимачните площадки или местата, където се развива действието на филмите, както и подробна разнопосочна информация за героите и темите, които се показват на екрана.
Все повече дневни стаи в британските домове са оборудвани с двойни екрани – новата мания на Острова, а почти една трета от всички потребители на интернет в Обединеното кралство сърфират в глобалната мрежа по време на гледането на телевизия. Нещо повече – изследване на Sky сочи, че повече от половината зрители използват лаптоп или таблет, за да изпращат мейли или да комуникират пред тв екраните.
Едновременно с чатенето с приятели услугите на Zeebox ще помагат на потребителите да намират информация и за другите приложения, както и пълна търговска справка за новите разработки и цените на продуктите и услугите на компанията.
Bsky вече обяви 2012-а за "година на таблетка", позовавайки се на изследване на Mintel, което доказва, че средно домакинствата във Великобритания ползват шест екрана, като половината от тях са смартфони или устройства като например iPAD.
Интерактивната телевизия според прогнозите на анализаторите ще бъде в центъра на предстоящото изложение Electronics Show, което ще се състои в Лас Вегас, но BSkyB стои твърдо на позицията си, че пускането на пазара и въвеждането в практиката на твърде много приложения, програмира риск и ще е за сметка на удоволствието от консумирането на аудио-визуалните продукти , а телевизията ще бъде в остра конкуренция с втория екран, който вече е визуален портал за социални дейности или пазаруване.
Ернесто Шмит, ексизпълнителен директор на EMI, който е и съосновател и главен изпълнителен директор на Zeebox, призна: "Sky има огромен опит във въвеждането на иновациите и ние сме много щастливи, че ще бъдем партньори с тях именно в доставянето на новото съдържание - социалната телевизия чрез Zeebox за милионите абонати на Sky."
От Zeebox уточниха, че и след сделката с BSkyB компанията ще продължи работата и разработките за създаването на свои нови приложения и ще бъдат създавани партньорства и с други радио- и телевизионни оператори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване