01/09/12 16:46
(http://www.klassa.bg/)

БСП пак оспорва изборните резултати в София

От БСП не са съгласни с решението на Административния съд за редовността на местните избори в София и ще го протестират пред Върховния административен съд. Това съобщи вчера на пресконференция на градската организация на БСП Никола Белалов, председател на Дискусионния клуб за социална и местна политика. Според Белалов при разглеждането на делото Административният съд не е допуснал да бъдат представени редица доказателства за нарушения на изборния процес.
Сложността на изборните документи по действащия Избирателен кодекс допуска много големи грешки в изборните книжа, допълни Белалов. В подкрепа на това твърдение общинският съветник от БСП Борис Цветков изтъкна, че има
установени разминавания в броя на подписите в изборните книжа. По думите му, БСП са можели да имат 16 общински съветници, а СДС – 7, вместо сегашните 8 в Столичния общински съвет – това показвали данни от собствени преброявания.
Аз признавам, че загубих изборите в София, но за мен двете решения на
Административния съд са отказ от справедливост, заяви общинският съветник от БСП Георги Кадиев, който бе кандидат на левицата за столичен кмет. Самият Кадиев изрази убеденост, че на изборите е станало ясно, че няма значение как е гласувано, тъй като преброяването ще е, както искат управляващите. Според него има разминавания при преброяването на бюлетините и отразяването им в изборните книжа. Така се губели и едни 151 гласа, заради които БСП получили 15 вместо 16 общински съветници.
По-късно вчера ръководството на БСП се срещна на „Позитано“ 20 със собственици на малки и средни бензиностанции и газостанции. Те обясниха, че доскоро не са били наясно с реалната стойност на устройствата, които трябва да поставят, и за кратките срокове, в които трябва да го направят.
Ако има нагласата и в другите парламентарни групи, можем да инициираме предложение за промени в закона, с които да се постигне отлагане във времето на поставянето на нивомери в бензиностанциите, заяви председателят на БСП Сергей Станишев. Според него иначе ще се стигне до закриването на стотици малки бензиностанции.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване