01/09/12 11:38
(http://radiomilena.com/)

За четвърта поредна година стартира конкурсът „Рецептите на баба“

Надпреварата е за детски рисунки на кулинарна тематика

 

Националният детски конкурс за рисунки на кулинарна тематика „Рецептите на баба“ стартира за четвърта поредна година и през 2012 г.

Надпреварата, която е част от програмата на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“, ще приема творбите на малките таланти от 26 Януари до 23 Март 2012 г.

Конкурсът се организира съвместно от Министерството на образованието, младежта и науката, Националния дворец на децата, Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите А.Р.И.З.-7, и фирма „Ивитал Консулт“.

На белия лист малките художници могат да развихрят въображението си, като покажат какво са за тях българските кулинарни традиции, да нарисуват любимите си ястия и рецепти, които приготвят техните майки и баби, и, разбира се, как те самите помагат в кухнята и при подреждането на трапезата у дома.

Целта е да се възроди и подкрепи интересът на децата към националните традиции в българската кулинария и да се покажат традиционни вкусотии от различни региони на страната.

Най-добрите творби ще бъдат наградени, а рисунката, получила голямата награда на журито, ще бъде избрана за плакат на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“. Всички те пък стават част от пътуващата изложба, която придружава фестивала през целия сезон из страната.

 

Регламент:

  1. Рисунки с размер блок 4
  2. Рисунки, нарисувани с пастели, флумастри, водни боички.
  3. Групи от деца в следните възрастови групи:

а) деца до 7 години

б) деца от 7 до 10 години

в) деца от 10 до 14 години

4. Рисунките остават в полза на фестивала „Пъстра Трапеза на гости на моя град”

5. Начало на конкурса: 26 Януари 2012 г. В конкурса може да вземат участие деца от цялата страна, както и български деца от чужбина.

6. Краен срок за приемане на рисунките – 23 Март 2012 г.

7. Журиране – до 29 Март 2012 г. Обявяване на резултатите от гласуването – 30 Март 2012 г.

8. Изложба и награждаване на победителите – 6 Април 2012 г.

На гърба на рисунките изписвайте имената на детето, нарисувало картината. Изпращайте и информация за обратна връзка с имена на родители или преподаватели, както и адрес за кореспонденция. Електронен адрес, телефон или скайп, както и профили в социалните мрежи, са допълнително улеснение за контакт с вас.

Изпращайте творбите на адреса на Националния дворец на децата – София, бул. Ал.Стамболийски 191.

 

Паралелно с конкурса за рисунки, извън програмата на Министерството на образованието, младежта и науката, организаторите обявяват и Национален литературен конкурс за разказ на кулинарна тематика „Рецептите на баба“. В него могат да участват ученици на възраст от 7 до 14 г., които при класирането ще бъдат разделени на 2 възрастови групи:

-          І възрастова група – от І до ІV кл.;

-          ІІ възрастова група – от V до VІІ кл.

Целта е темата да стимулира фантазията на участниците и да ги подтикне да изразят своята представа за българските ястия и кулинария.

Творбите трябва да са написани и да се събират на 4 машинописни страници, големина на шрифта 12 Arial.

Всяка творба трябва да е съпътствана от следната информация:

-          трите имена на участника;

-          клас и възраст

-          училище, извънучилищно звено, ръководител;

-          точен адрес, телефон, e-mail.

Важно условие е творбите-участници да не са били публикувани, а също така, и че те остават в полза на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“. Крайният срок за изпращане е 15 Март 2012 г. на адрес гр.София – 1309, бул. Ал. Стамболийски № 191, Национален дворец на децата, ст. 420, за Национален литературен конкурс за разказ на кулинарна тематика – „Рецептите на баба”.

 

Допълнителна информация за фестивала и организаторите:

www.culinaryfestival-bg.com

www.ivital.eu

www.npc-bg.org

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване