01/09/12 16:54
(http://www.klassa.bg/)

Съкращават 500 души от Военноморските сили

Около 500 души ще бъдат съкратени от Военноморските сили тази година. Това съобщи вчера началникът на ВМС контраадмирал Румен Николов във Варна. Той обаче допълни, че на повечето от съкратените ще бъдат предложени нови позиции.
По думите му съкращаването на щата не означава, че ще бъдат освободени толкова военнослужещи. Част от хората могат да заемат вакантни длъжности във ВМС, които ще бъдат посочени в регистър.
Контраадмирал Николов допълни, че предстои извеждането от състава на военния ни флот на два миночистачни кораба. По думите му до 2014 година не се предвижда купуване на нови плавателни съдове за ВМС. Бойната подготовка ще се оптимизира и квалификацията на военните моряци няма да пострада, посочи Николов.
Той съобщи, че новата структура на флота предвижда през ноември да бъдат създадени два пункта за базиране в Бургас и Варна, които ще осигуряват логистично ВМС.
Военните моряци направиха учение за откриването на новата учебна година в базата. След тържественото откриване с вдигане на националния флаг и тържествен марш водолазите направиха учебно спускане.
Вчера се навършиха 131 години от създаването на Морското училище.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване