01/09/12 16:32
(http://www.klassa.bg/)

„УниКредит студио“ отваря врати

„УниКредит“ открива най-новата галерия за съвременно изкуство у нас – „УниКредит студио“. България е избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото „УниКредит студио“ в Централна и Източна Европа след създадената в Италия  eдноименна галерия. Това, което отличава „УниКредит студио“ от останалите галерии, е, че в него ще представят творбите си само млади автори и куратори.
„Създадохме идеята за „УниКредит студио“ като мрежа от изложбени пространства в страните, в които „УниКредит“ присъства, за да насочим вниманието към младите таланти. Така даваме шанс на творци, които все още не са представени в частни галерии, да бъдат забелязани и оценени“, обясни Жан-Клод Мoскони, директор на „Артистични и културни проекти“ на „УниКредит“, който  пристига в България за откриването на първото в ЦИЕ „УниКредит студио“.
Галериите от мрежата на „УниКредит студио“ се откриват във филиали на „УниКредит“, като за България домакин на инициативата ще е Бизнес центърът на УниКредит Булбанк, намиращ се на ул. „Княз Александър 1“ 12 (срещу Телефонната палата).
Локацията е избрана, защото е на удобно място, в сърцето на града и е в съседство с утвърдената Софийска градска художествена галерия. Освен това сградата се отличава с красивата си архитектура и е обявена за паметник на културата.
Първото „УниКредит студио“ се открива с изложбата "Банка на бъдещето“, курирана от Вера Млечевска. Изложбата е посветена на възприятието за време, а двама от четиримата млади художници са българи – Бора Петкова и Станимир Генов. Освен тях със свои творби, реализирани специално за събитието, ще се включат и Агнешка Курант (Полша) и Кейджиро Сузуки (Япония).
Изложбата „Банка на бъдещето” ще бъде отворена за широката публика от 12 януари до 4 март 2012 г., без вход.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване