01/09/12 16:53
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева връчи удостоверения на 22-ма млади законотворци

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи вчера удостоверенията на 22-ма законодателни сътрудници от „Студентската програма за законодателни проучвания” към парламента.
Българският парламент има нужда от енергията, таланта и ума на младите и образовани българи. Законодателната институция е място за изява на мотивираните, амбициозните и онези, които още от студентската скамейка търсят поприще за изява, заяви Цачева при връчването на удостоверенията.
През 2011 година след конкурс сътрудниците са работили по три законодателни проучвания, подготвени по заявка от парламентарни комисии, парламентарните групи или група народни представители.
За 13 години по програмата са осъществени 163 проучвания от повече от 300 стажанти. За 2012 година за участие са одобрени 46 стажанти.
„Ние, законотворците, имаме потребност от това, което правят младите хора чрез законодателните проучвания. Аз съм убедена, че и занапред парламентът ще бъде отворен за знаещите и можещите”, отбеляза Цачева.
Тя подчерта, че от младите хора имат нужда Народното събрание, но и държавата.
„Най-ценното за последната година е, че моята работа по някакъв начин допринася за законодателното развитие в България и по този начин съм полезен на страната си”, заяви пред „Фокус” Добрин Сгуров – един от участниците в студентската програма на парламента.
Той разказа, че е работил по тема, зададена от депутати.
През последната година стажантите по програмата са работили по десет проучвания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване