01/10/12 17:05
(http://www.klassa.bg/)

Б.Т.Р. забива нови авторски парчета в Sofia Live Club

Култовата рок банда Б.Т.Р. продължава клубните си изяви, а феновете й със сигурност с нетърпение очакват появата й на 14 януари, петък, в Sofia Live Club, когато групата ще открие музикалните уикенди за новия сезон с авторски концерт.
В най-големия клуб за жива музика в София - Sofia Live Club, където гастролират не само родни, но европейски и световни музикални звезди, Б.Т.Р. по традиция ще зарадва публиката с отделна акустична част в рамките на концерта си, в която ще прозвучат много от емблематичните хитове: „Цвете от Луната“, „Елмаз и стъкло“, „Море от любов“, „Спасение“, „Надежда“ и други. Рок музикантите обещават да представят освен най-големите си хитове и песни, но и да поднесат специално подготвена изненада за присъстващите, а именно премиерното изпълнение на селекция от най-новите парчета, част от последния албум на бандата, който трябва да се появи на пазара през пролетта.
Вокалистът на групата Наско признава, че след дълго време за бандата, запълнено с много изяви както у нас, така и зад граница, вече е време за нещо ново. За това, в навечерието на 20-годишния юбилей на Б.Т.Р. – който ще бъде отбелязан подобаващо догодина, се задава новият албум, в който ще оживеят и музикални идеи на песни, започвани или захвърляни за доработване или отлежаване през годините. Верни на традицията си, рокаджиите искат да изсвирят „на живо“ първо пред клубната си вярна публика готовите неща, за да могат да се вгледат и усетят реакцията на феновете. Успехът им е предизвестен, защото вече 20 години Б.Т.Р. успешно стои както на пазара, така и привлича неизменно вниманието и обичта на хората.
Изненади по време на концерта в Sofia Live Club със сигурност ще има. Те са кодирани и в желанието на музикантите да експериментират, независимо от верността към стила си и типа песни. Самите те признават, че по време на работа са осенени от много щури и различни идеи, които впоследствие реализират или не, но не се боят да търсят нови посоки, трасирани от модерните звукови и технологични тенденции на 21-ви век. Най-важното все пак е, каква част от творчеството им устоява на времето, а те устояват вече 20 години.
В навечерието на отбелязването на юбилея на Б.Т.Р. вокалът Наско признава, че е важен хъсът за работа, любовта към музиката и желанието за връщане към корените на рок групата, а през предстоящите месеци групарите обещават да бъдат малко по-сантиментално настроени както в сценичните си изяви, така и живота си.
За реализацията на бъдещата си видеопродукция музикантите се заричат да търсят млади и талантливи хора с много идеи и заради обстоятелствата, налагащи изключително силното свиване на бюджетите за индустрията , което пък според тях прави креативността в творчеството безценна!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване