01/10/12 18:41
(http://www.klassa.bg/)

Доларът и йената отстъпиха позиции

Доларът и йената отстъпиха позициите си срещу по-високодоходните валути преди срещата между канцлера на Германия Ангела Меркел и управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, съобщи „Блумбърг“. Това се случи заради сигнали, че лидерите на Европа предприемат сериозни мерки да сложат край на дълговата криза в региона. Ние искаме Гърция да остане в еврозоната, коментира Меркел след срещата със Саркози предишния ден. Щатската парична единица отстъпи най-много срещу бразилския реал и новозеландския долар, след като европейските и азиатските ценни книжа напреднаха. Това доведе до спад в търсенето на по-сигурни инвестиции. Единната валута поскъпна по-рано срещу американската и японската заради спекулации.
Забелязваме определено засилване в рисковите валути като австралийските и новозеландските долари, коментира Себастиън Гейли, старши стратег обмен на валута в Societe Generale SA в Лондон.
Доларът поевтиня с 0.1% до равнище от 1.2777 за евро, след като отстъпи с други 0.4% предния ден. Йената изгуби 0.1% до 98.21 за евро. Зелените пари слабо промениха курса си до ниво от 76.88 йени. Бразилският реал спечели 1.3% до 1.8096 за долар. Новозеландската валута поскъпна с 1% до 79.46 цента. Австралийският долар напредна с 0.8% до 1.0325 долара. Швейцарският франк почти не промени стойността си и се търгуваше при 1.2132 за евро. Преди това той беше достигнал до 1.2107, което беше своеобразен връх за алпийската валута след 20 септември. Централната швейцарска банка наложи таван на валутата си на 6 септември и заяви, че няма да позволи франкът да прехвърли границата от 1.20 за евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване