01/10/12 15:16
(http://radiomilena.com/)

През последните 10 години средно по веднъж на 4 месеца в Поморие се спира водата заради аварии

Поредната авария на главния водопровод е отстранена днес в 14 часа, съобщиха от ВиК Поморие. В късния петъчен следобед в района на с. Лъка пробойна на тръбопровода наводни част от терена там.

Според нашата справка в архива на новините през последните 10 години средно по веднъж на 4 месеца сме ви информирали, че питейната вода в Поморие се спира, поради авария на главния водопровод. Най-много са съобщенията през далечната и предизборна 2007г. Дори изграждането на нов главен водопровод за Поморие бе включен в предизборните програми на някои от партиите. Едно обаче е намерението, а друго е изграждането, защото времето си лети и докато старите интернитови тръби не се подменят от Лъка до Поморие за жалост ще продължим да ви информираме за аварии. Дано да са по-малко!

Новина от архива:

16.10.2007: Депутат заложи работата си при неспазено обещание

„Ако спечели кметът на ДПС в община Поморие – Кольо Николов, вие, туроператорите ще издигнете собствен зам. кмет, отговарящ за туризма, търговията и услугите.
Ако това не стане, излизам от Парламента и това ще е първият случай в историята на страната”. С тези силни думи депутатът Юсеин Джемил се обърна през уикенда към Асоциацията на туроператорите и турагентите.
На проведената национална конференция по проблемите на водоснабдяването и изграждането на пречиствателни станции, организирана от министър Джевдет Чакъров, всички кметове на черноморските общини са присъствали, независимо дали се кандидатират в този мандат, без бившия кмет на община Поморие-каза депутатът.

Над четири милиона лева е дефицитът в общинската хазна към този момент, е информацията в щаба на ДПС, стана ясно на срещата. Кандидатът за кмет на ДПС Кольо Николов и народният представител заявиха, че съвместно със специалисти от МОСВ ще се изготви интегриран проект за решаването на водния баланс на град Поморие /довършване на водоемите, намиращи се в с.Лъка, подмяна на довеждащия водопровод и разширение на пречиствателната станция/. Кольо Николов изложи вижданията си за този отрасъл, уж цитиран като приоритет от всички кандидат-властници, но неглижиран впоследствие. Местна инициативна група ще изготви стратегия за развитие на туризма в общината и ще участва в изготвянето на проекти, за които пак тя ще разпределя средства от еврофондовете /програма за развитие на селските райони – мярка „Лидер”/ Аз лично се ангажирам безплатно да изготвя проекти за бизнеса в община Поморие, каза още бургаския депутат. Контрол над плажните ивици поискаха туроператорите, ангажираност на общината с рекламата на туризма, а не голи обещания, нова дирекция по туризъм с работещи специалисти. „Това е единствената община, която не се развива” – категорични бяха те и не спестиха на кандидата на ДПС Николов, че за пореден път са пренебрегвани от бившия кмет, който не благоволил да дойде на предизборната си среща с бранша.”Няма да се оправдаваме, че няма пари, защото средства вече има”.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване