01/10/12 19:30
(http://www.klassa.bg/)

Проверяват за 3 месеца сигнали за нередности

В тримесечен срок трябва да приключват проверките по постъпили сигнали за нередности по програми, фондове и инструменти, съфинансирани от Европейския съюз. Това предвижда една от
основните промени, които се очаква да одобри правителството на днешното си заседание в наредбата, която определя процедурите за администриране на нередностите. Новото изискване е обусловено от зачестилите индикации за много дълги проверки от страна на управляващите органи по получени от тях сигнали - период, в който се спира изплащането на безвъзмездната помощ към бенефициентите.
Регламентира се също завеждането на сигналите - включително анонимни и устни, в деловодната система на всяка структура. Въвежда се и изричен текст, с който компетентните органи издават конкретен акт за наличието или липсата на нарушение по получен сигнал. По този начин ще бъдат намалени до минимум случаите, в които се прилагат различни практики при администрирането на нередности от съответните органи, ще се пресече порочната практика да се регистрират несъществуващи нередности, ще се намали корупционният риск.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване