01/10/12 18:20
(http://www.klassa.bg/)

СДС критикува проекта на закона за детето

Предлаганият от Министерството на труда и социалната политика законопроект за детето застрашава и нарушава правата на родителите и излага децата на опасни за тяхното развитие практики и политики. Това е мнението на ръководството на СДС, огласено вчера от народния представител д-р Ваньо Шарков. Той съобщи, че заради многото спорни моменти в проекта СДС ще проведе в четвъртък в парламента обсъждането му с родителски и правозащитни организации.
Този проектозакон, чийто автор е неизвестен, изобщо не би трябвало да бъде внасян в парламента, защото е ненужен и същевременно противоречи на конституцията и редица международни пактове, каза д-р Шарков. Като фрапиращ пример за създаването на ненужни структури депутатът посочи предвидената в проектозакона Агенция за социална подкрепа, която ще е към МВР и дублира функциите на сегашната Агенция за закрила на детето.
От СДС са категорични, че няма да подкрепят законопроекта в този
му вид при обсъждането и гласуването му в Народното събрание.
Сините търсят и варианти как да се санират жилищни блокове и входове, в които има апартаменти с остъклени тераси, съобщи членът на ръководството Борис Марков. По закон остъкляването се води незаконно строителство и е пречка за санирането с европейски средства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване