01/14/12 07:30
(http://e-vestnik.bg/)

Кой му сра на Борисов в гащите - за ордена на вицепрезидента и други простотии

Премиерът Борисов безпрецедентно се изказа, че не знае с какво вицепрезидентът Ангел Марин е заслужил орден “Стара планина”, не можел да си обясни. След което Марин веднага върна ордена.

Изказването поставя два въпроса - първо, предложението за награждаването на Ангел Марин е подписано от самия премиер Борисов, който повторно е подписал и президентския указ за награждаването. И тогава дума не е обелил. Могъл е със или без публични демонстрации да откаже това предложение за награждаване. Сега изказването му напомня популярния израз „Кой ми сра в гащите”.

Второ - такова изказване минава границата на поведение на един премиер. Когато си встрани от властта и нито предлагаш, нито подписваш предложения за награди, може да коментираш дали някой награден заслужава орден. Но като премиер да се изкажеш така е не само грубо. То е просто лошо възпитание. До това опира проблемът на премиера.

Това беше поредната изцепка за три дни. Поредица от най-груби простащини. Най-напред каза на археолозите „да прибират на топло керемидите” (има предвид антична керамика) и „до юни да ви няма”, да не пречат на строителството на магистрала „Струма”.

На другия ден, кой знае защо усмихнат и развеселен, поиска семейството на убитото момиче от Перник да се извини на МВР и Цветанов да купи пържоли на кучето, което е намерило трупа. След като се събуди на следващата сутрин, започна да се извинява пък той. Някой изглежда се е осмелил да му напомни, че се е олял.

Този премиер наистина е срам за България. И още по срамно е поведението на медиите, които мълчат за простотиите му. А в минало време са се заяждали и без повод с политици и премиери.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване