01/14/12 12:09
(http://radiomilena.com/)

Станишев предложи правителство в сянка

БСП трябва да обсъди и вариант за създаване на кабинет в сянка. За това призова лидерът Сергей Станишев пред делегатите от Националното събрание на левицата, което се провежда днес. Според него, това ще подпомогне партията да се превърне в ефективна алтернатива на правителството.

„Вече има чуваемост на това, което говорим. БСП политически се стабилизира, но недостатъчно. Трябва да удвоим усилията си. Трябва да има нещо ново, освен традиционните ни прояви на опозиционност”, подчерта Станишев

Той също така предупреди съпартийците си, че всякакво заиграване с ГЕРБ е „самоубийствено за БСП”/ „Сигурно мнозина са се подлъгвали. Това е безкрайно вредно и за БСП, и за страната. Каква коалиция с ГЕРБ? На каква основа? БСП съгласна ли е да е участник в този тип управление, което води държавата до задънена улица? Можем ли ние, в името на властта, да се лишим от идентичност? За мен отговорът е – не”, категоричен беше лидерът на социалистите.

Според Сергей Станишев, българите имат „къса памет”, което се използва от „силната пропагандна машина” на ГЕБР. „Усещането у хората е, че нещо в държавата се прави – никога досега не са строени магистрали. Къса е паметта на хората. Една лъжа като се повтори сто пъти се приема за истина”, каза той.

Освен в пропагандата, по думите му, герберите са силни и в бързото вземане на решения: „Трябва да признаем, че ГЕРБ имат структура за бързи и ефективни решения и в повечето случаи еднолични. Ние, докато се наумуваме, закъсняваме”.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване