01/15/12 13:59
(http://radiomilena.com/)

Археолози: До месец приключваме на „Хемус“

Шуменските археолози и премиерът Бойко Борисов си стиснаха ръцете за автомагистрала „Хемус”. За първи път археолози, държавна власт и строителите на отсечката Шумен-Белокопитово се срещнаха по повод проучването на част от седемте участъка на магистралата, в които има археологически обекти. До месец археологическите проучвания ще приключат, обещаха представителите от Регионаления исторически музей, съобщи Радио Шумен, цитира агенция КРОСС.

Така при благоприятно време 8 километровия участък ще завърши в срок. Изпълнителите на обекта обещаха да помогнат с техника и хора при разкопките. С премиера бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров. След приключване на разкопките премиерът Борисов ще се разпореди да бъде продължено финансирането на автомагистралата с цел тя да бъде завършена в определения срок – 30 септември.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване