01/15/12 18:42
(http://www.klassa.bg/)

"Бор-Чвор" призна за отклонения в маслеността на киселото мляко

"Признаваме, че има отклонения в декларираната масленост от 0,1% в една партида кисело мляко с марката "Култура". Въпросната партида е изтеглена от пазара, виновният технолог е глобен. Не приемаме твърденията, че в нашите млечни продукти има растителни мазнини, заяви Милена Карадинева, управител на фирма "Бор-Чвор", пред медиите. По-късно обаче пред bTV директорът на Агенцията по храните д-р Йордан Войнов съобщи, че във въпросното мляко има растителни мазнини.
Опасни испански салами пък са засечени в магазините "Метро" в 11 европейски държави, в това число и България, в началото на тази година, съобщиха от ЕК. Продуктите са незабавно спрени от продажба, съобщиха от българския клон на веригата. От търговската мрежа са изтеглени продукти с марка "Тапас" - салам "Чоризо слайс", шунка "Серано слайс", "Серано резерва" и "Трио еспаньол слайс". В колбасите е открита бактерия Listeria monocytogenes. Тя е патогенен организъм, който може да предизвика заболявания, като най-често срещани са висока температура, треска, мускулни болки и диария.
От "Метро" обясниха, че работят в тясно сътрудничество с испанския производител, за да се установят причините за това замърсяване. Всички клиенти, които са засегнати от изтеглянето, ще бъдат компенсирани, уверяват от компанията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване