01/15/12 17:34
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха граничен полицай с подкуп

Граничен полицай беше задържан с подкуп на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от МВР. Мъжът искал пари на преминаващите, като им гарантирал по-бързо преминаване на границата. За „услугата“ мъжът взимал между 50 и 200 щатски долара от преминаващите през границата български и чужди граждани.
Мъжът е задържан за 24 часа, а мярката му ще бъде удължена на 72 часа, съобщиха от полицията. Арестуваният работи като помощник оперативен работник в Гранично полицейско управление–Свиленград от два месеца. От осем години е в системата на МВР и досега не е бил наказван. След случая обаче е започнало дисциплинарно производство за отстраняването му от служба.
По случая е започнало разследване, допълниха от вътрешното министерство.
Междувременно от МВР съобщиха и за други акции на границата. Огромно количество цигари без бандерол са заловили граничарите от Гоце Делчев.
Общо 1242 мастърбокса са заловените нелегални тютюневи изделия. По-късно в Ивайловград са задържани и двама души от Сливен, превозвали около 2000 кутии.
В събота в землището на с. Нова Ловча е спрян товарен автомобил. При проверката било установено, че в преминалия през „зелена граница” от Гърция камион са превозвани цигари без акцизен бандерол. Конфискувани са общо 333 500 кутии, допълниха от МВР.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване