01/15/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

НАП събра с 270 млн. лв. по-малко от предвиденото

НАП е събрала с 270 млн. лв. по-малко от планираното в бюджета през изминалата 2011 г. Това съобщи говорителят на приходното ведомство Росен Бъчваров по TV7. Спрямо 2010 г. той обясни, че са събрани със 700 млн. повече. По думите му това изоставане се дължи на неточно планираните осигурителни вноски. Все пак агенцията е успяла да навакса малка част от изоставането, тъй като се очакваше то да бъде не по-малко от 300 млн. лв.
Бъчваров уточни, че до края на тази година НАП трябва да има разследващи функции. Проблемът с данъчните престъпления не е само административен, хората очакват този, който е откраднал, да получи справедливо наказание... “Не очаквам ревност от страна на полицията и не би трябвало да има напрежение между институциите, защото и сега има много добра координация между НАП и прокуратурата”, категоричен бе Бъчваров.
От хеликоптерната акция прекият фискален ефект е над 20 млн. лв. само за София. По отношение на певците - те бързо са се ориентирали в счетоводството и само за два месеца след началото на акцията са се регистрирали по ДДС и от няколко хиляди годишните им разходи са скочили на шестцифрени суми. Трима от най-известните певци имат над милион данъчни задължения, които са почти погасени, посочи говорителят на НАП и добави, че през последните 20 години неплащането на данъци е станало национален спорт. Той обеща, че през 2013 г. в полезрението на НАП влизат лекарите и стоматолозите.
Тази година по нов начин ще се облагат доходите от телевизионни игри, защото се е оказало, че около 10 хил. души не са обявили около 10 млн. лв. печалби. Бъчваров призова бъдещата “Мис България”, ако има парична награда, да се погрижи да я декларира.



10 хил. души не са обявили около 10 млн. лв. печалби от телевизионни игри
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване