01/15/12 07:13
(http://radiomilena.com/)

През 2012 г. ще има достатъчно направления за изследвания и консултации

 Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отчете за първи път, че през 2011 г. няма напрежение сред пациентите и недоволство от страна на лекарите, свързано с липса на достатъчно направления, съобщиха от касата,цитира Агенция Фокус. С 225 202 бяха увеличени направленията за консултация със специалист през 2011 г., спрямо 2010 г. Значително повече бяха и средствата, които НЗОК разпредели за медико-диагностични изследвания. При тях увеличението беше с 25%, което представлява 15 036 155 лв.
Увеличаването на направленията стана възможно с прилагането на нова по-гъвкава методика, по която те се разпределят. Това даде възможност на повече пациенти да се възползват от специализирана помощ и изследвания и внесе стабилност и спокойствие в здравната система.
Ръководството на НЗОК гарантира, че и през 2012 г. пациентите ще могат да се консултират със специалист или да си направят необходимите изследвания, когато имат нужда от това. За целта средствата за специализирана медицинска помощ и изследвания ще бъдат разпределени по най-справедлив и ефективен начин.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване