01/18/12 14:06
(http://radiomilena.com/)

Борисов: Помагаме на Европа, но с условие – пенсиите и заплатите по-ниски от нашите

Данъците в България са едни от най-ниските в Европа. Нямаме абсолютно никакво намерение да ги увеличаваме, тъй като това е и ангажиментът, който сме поели пред българския народ. Правителството ни ще продължава да поддържа строга финансова дисциплинапредаде агенция КРОСС.Това становище е заявил премиерът Бойко Борисов към участниците в срещата с ръководството на Източния комитет на германската икономика, която се проведе в Берлин. По думите на премиера обаче няма никаква логика недисциплинираните страни-членки на ЕС да бъдат подпомагани от европейската икономика с намаляване процента на държавно съфинансиране, а в същото време страни като България да кофинансират с 20% средствата по европрограмите.

Премиерът бе категоричен, че нищо добро не очаква Европа, ако работи с подобни антиикономически механизми. „Тези мерки не само, че няма да доведат до растеж, но и ще толерират недисциплинираните и изостанали икономики”, подчерта Борисов. По думите му, ако България бъде подкрепена в искането си да бъде намален процентът за кофинансиране по европейските програми с поне 5%, това ще освободи около 500 млн. лв. ресурс от бюджета на държавата.

Министър-председателят заяви още, че разчита на подкрепа в това отношение и от страна на германския бизнес, тъй като това би бил реалният стимул за дисциплинирана страна като България.

Борисов бе категоричен, че ще помагаме на всички от Европейския съюз, които са в тежко положение. Но при едно условие – пенсиите и заплатите да станат по-ниски от нашите. Сега тези, които вие подпомагате, имат в пъти по-високи заплати и пенсии, отколкото в България. А това не е справедливо”, заяви Бойко Борисов.

Той подчерта, че за да има България конкурентна икономика, всички тези критерии и антиикономически механизми е необходимо да се изчистят. „Страните трябва да се концентрират, да произвеждат, да работят на върха на възможностите си, ако искат да удържат на конкуренцията”, допълни премиерът.

Министър-председателят Борисов заяви от своя страна, че най-ценните инвеститори за страната ни са тези, които създават работни места.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване