01/18/12 23:38
(http://radiomilena.com/)

Поморие на този етап остава без представител в Областния съвет на БСП

Поморие на този етап остава без представител в Областния съвет на БСП, съобщава gramofona.com.Причината е, че досегашният лидер на социалистите там – Янчо Славов вече не е член на партията. До драстичната мярка се стигна, след като на местните избори Славов се яви като независим кандидат за кмет и по този начин застана срещу кандидата на БСП. Наказателната мярка срещу Славов беше да не се поднови членството му в партията.
Все още не са ясни и хората, които ще влязат в областната структура от общините Руен, Приморско и Поморие. Там социалистите получиха едва по един или двама съветника в местния парламент. След като не са сформирали група, те нямат и председател, който да влезе в съвета. За Несебър този казус не е на дневен ред, защото в най-богатата морска община социалистите останаха без представителство в Общинския съвет.

До промените в Областния съвет се стигна и заради изборните резултати. По принцип в съвета влизат общинските лидери, кметовете и председателите на местните парламенти. След 23 октомври 2011, обаче, БСП загуби почти всичките си кметски места, навсякъде в региона социалистите са опозиция и не управляват нито един Общински съвет.

Като цяло резултатите от изборите в региона са незадоволителни, отчетоха областното заседание на БСП. В Изпълнителното бюро на Областния съвет влизат двамата оцелели кметове на социалистите – карнобатския Георги Димитров и този на Камено – Стефан Бонев. Те сменят бившата кметица на Приморско Лиляна Димова и айтозлията Георги Михов. Според социалистите, периодът 2009 – 2011 година е най-тежкият в историята на партията. „Бойко Борисов разбра, че кметовете са именно тези политици, които могат да спечелят втори мандат, защото местната власт не носи пряка отговорност за жизнения стандарт на хората”, отчете областният председател на БСП Атанас Зафиров.

Според анализа на социалистите, Партия ГЕРБ успешно е ползвала строителството на магистрали и обновяването на инфраструктурата по места за реклама. Строителството се вижда и много кметове го използваха като PR, сочат анализите на левите. Като пример в Бургас беше дадена „Детелината” на входа на Бургас. Това е проект, който е евтин като средства, но пък удовлетворява нуждите на хората, считат от партията

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване