01/19/12 17:55
(http://radiomilena.com/)

Поморийските художници за първи път с обща изложба в кв.“Св.Георги“, обещават след седмица нова проява

В конферентната зала в дома за възрастни хора „Свети Георги” гр.Поморие беше открита изложба на поморийските художници и приятели.
Изненадата за всички беше пълна, след като се оказа, че в кв.”Свети Георги” има изградено помощение, което може да се използва от хората на изкуството.

„Тук, тази вечер, в тази зала сред нас са група хора, които успяха да преобразят тази зала и да изпълнят нейното пространство с картини, които промениха въздуха и го наситиха с изкуство и култура”, каза при откриването Донка Китанова – секретар на читалище „Светлина”. „Тайната на щастието е не да правиш това, което харесваш, а да харесваш това, което правиш!”, допълни още в изказването си г-жа Китанова.

След като творбите бяха експонирани в Център „Св. Георги” в навечерието на Коледа, сега поморийци и гости отново могат да ги видят, даже и да закупят, ако желаят, сподели Тодор Диков, който благодари най-вече на художничката Нели Тодорова, към която е отправил поканата за организирането и осъществяването на тази изложба.

В залата са екпонирани творбите на Георги Скумов, Любомир Скумов, Георги Сотиров, Нели Тодорова, Дарина Гильова, Георги Димитров, Деница Жекова, Георги Карталов, Боряна Чичанова, Трендафил Стефанов, Петьо Цолов, Костадин Панайотов, Мехмед Сали, Драгой Каталиев, Георги Атанасов, Мария Георгиева, Мариета Иванова, Соня Димитрова, Венцислав Иванов, Кунка Бакалова-Карлово, Пенка Седларска-Бургас, Стефка Стоянова-Бургас, Петя Димитрова-Бургас и Маргарита Джарова-Пловдив.

Това не е всичко, което предстои според Георги Димитров, участник в изложбата. Следващата събота /27.01.2012г./ в Център „Св. Георги” поморийските художници ще направят нещо като шоу. Те ще рисуват от 19.00 часа на живо и всеки може да ги наблюдава и да се забавлява, стана ясно от предстоящата нова културна проява в Поморие.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване