01/19/12 19:02
(http://www.klassa.bg/)

Санторум, а не Ромни, е победителят в Айова

Ново преброяване на първия вот в Айова в надпреварата за републиканската номинация за президентските избори в САЩ показва, че Рик Санторум, а не Мит Ромни, печели ключовите избори, провели се на 3 януари. Съобщението на „Де мойн реджистър“ бе потвърдено от Републиканската партия.
Според новите данни бившият сенатор от Пенсилвания Санторум излиза начело пред Ромни с 34 гласа. Истинският победител обаче никога няма да стане ясен, тъй като липсват данните от осем избирателни района, и всеки от тях би могъл да наклони везните в полза на Ромни.
След нощното преброяване след вота на 3 януари бившият губернатор на Масачузетс Ромни беше обявен за победител. Според първоначалните данни той излизаше начело пред Санторум с безпрецедентната преднина от осем гласа, което даде допълнителен тласък на кампанията му. След като в резултатите обаче бяха включени закъснелите избирателни райони, преднината на Ромни се изпари. След вота в Айова, Ромни спечели и в Ню Хемпшир, този път убедително. Той се надяваше да използва тази инерция, за да излезе начело и в Южна Каролина утре. Нова победа там на практика би му гарантирала спечелването на номинацията.
В същото време стана ясно, че губернаторът от Тексас Рик Пери се отказва от надпреварата за републиканската номинация. На пресконференция снощи Пери се очакваше да подкрепи кандидатурата на бившия председател на Камарата на представителите Нют Гингрич.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване